Европейско първенство по Ушу Бургас 2022

Град Бургас ще бъде домакин на Европейско първенство по УШУ, което ще се проведе от 13 до 15 май тази година. Първенството ще бъде първото по-значимо международно събитие по УШУ след идването на кризата с КОВИД-19. Състезанието е под егидата на Европейската федерация по УШУ (EUWUF).

На 16 и 17 април 2022 г. в град Бургас се проведе организационна среща между преставители на Българска Федерация по Ушу и Турската федерация по Ушу. 

На срещата от българска страна присъстваха Председателят на УС на БФУШУ, г-н Стефан Колев, заместник председателят, г-н Петър Драгоев, председателят на организациония комитет на състезанието, проф. Пенка Георгиева, както и председатели на техническите комисии към БФУШУ – Станислав Багалев, Ивайло Деничин и Димитър Тончев.

Турската делегация беше водена от Вицепрезидента на Европейската федерация по УШУ и председател на Турската федерация по УШУ, г-н Абдурахман Акюз. В делегацията бяха водещи съдии, инженери и софтуерни специалисти, които със своя опит и умения ще спомогнат за организацията на грандиозното събитие.

Срещата премина изключително интензивно и професионално, като на обстойна проверка бяха подложени цялата база, свързана с организацията на състезанието – зали, хотели, логистика, системи, графици и всичко останало, свързано с провеждането му. Срещата беше поредно признание към работата на Българска Федерация по УШУ. Констатирано беше много високо ниво на професионализъм при подготовката, което беше представено в края на срещата в специална реч лично от Вицепрезидента на Европейската Федерация по УШУ, г-н Акюз. Турската федерация изрази готовност за логистична и ИТ подкрепа към БФУШУ, която е главният организатор на събитието.