На 10 и 11 октомври 2020 година в град Стара Загора се проведе първият по рода си за България Национален семинар по Тайдзицюан (Тай Чи). Организатор на семинара беше Българска федерация по УШУ и спортен клуб “Тайдзичюен на семейство Ян в Стара Загора”, с ръководител Тихомир Тодоров. 

Семинарът обедини преподаватели от цяла България, които изнесоха лекции в няколко от основните направления на Тай Чи. Участниците в семинара бяха от клубове по Тай Чи от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна.

Чън стил беше представен от Владимир Андреев от софийския клуб по Тай Чи “Черен Дракон”. Ян стил представи Тихомир Тодоров от клуба- домакин, и Станислав Багалев- от спортен клуб “УШУ – София”. Багалев води лекция и на тема Бутащи ръце. Един от доайените на бойните изкуства в България Георги Деничин представи Стария Ян стил като демонстрира детайли, които до момента не бяха показвани в България. С детайли относно съдийстването по време на състезания се включи Димитър Михайлов.

Семинарът беше част от честванията по случай 30 години от учредяването на Българска федерация по УШУ, като специален гост беше първият и президент, 

д-р Дориан Александров. Той разказа интересни факти от времето, когато са се формирали първите клубове по китайски бойни изкуства в България, в края на 70-те години на 20 век. Увлекателният разказ на д-р Александров продължи с историята на федерацията от първите и години на съществуване. В края на лекцията, д-р Александров беше награден с Благодарствен адрес от настоящия президент на Българска федерация по УШУ, г-н Стефан Колев. От своя страна д-р Александров дари на президента Колев, сертификат за членство на Българска федерация по УШУ към известна международна организация по УШУ, който датира от 1993 година.

Един от лекторите на семинара, г-н Георги Деничин, който понастоящем е почетен президент на Българска федерация по УШУ, отбеляза в своята лекция изключителния напредък на практикуващите Тай Чи в България през последните години и подчерта все по-големия интерес на хората към китайските бойни изкуства и практики за поддържане на добро здраве и по-качествен начин на живот, каквато практика е Тай Чи.