Световен ден на УШУ 2020

За трета поредна година Международната федерация по УШУ организира честване на Световния ден на УШУ/КУНГ ФУ, на 8-ми август 2020 година, с инициативи по целия свят.

Българска федерация по УШУ също ще бъде част от тези чествания, които няма да са само на Световния ден на УШУ, а и на 30-тата годишнина от създаването на Българска федерация по УШУ! Отбелязването на юбилея на родната централа ще започне тази събота, 8-миавгуст, с организирани събития в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна
и Русе.

Българска федерация по УШУ кани всички свои приятели, трениращи и любители да се присъединят към празника! Ето и някои от локациите, на които ще се провеждат събитията:

  • София – парк Борисова градина, езерото с лилиите, начален час 10:00. Открита демонстрация по Ян Тай Чи. Ушу е спорт, сила и здраве! Организаторите от спортен клуб „Ушу – София“, ще покажат красотата и традицията на един от най-популярните стилове на Ушу – Ян Тай Дзи.
  • Стара Загора – парк Аязмо, начален час 11:00. Демонстрация на бойни техники и упражнения за съхраняване на здравето от Тайдзичюен на семейство Ян.
    Организатор спортен клуб „Тайдзичюен център на семейство Ян в Стара Загора“.
  • Русе – Младежки парк, начален час 18:00. Демонстрация на Ушу на открито, сред природата, както и флашмоб. Организатор спортен клуб „Калагия“ – Русе.

Честванията ще продължат до края на август. От 18 до 22 по време на събор Беглика, който се провежда на Язовир Голям Беглик, спортен клуб „Пътят на Кунг Фу“ – София,
ще провежда демонстрации, лекции и отворени тренировки по Кунг Фу, като всеки желаещ ще може да се включи в заниманията, както и в дискусии на тема Кунг Фу и
философия.

Приветствие от президента на Българска федерация по УШУ, г-н Стефан Колев по случай юбилея на федерацията!