На 18 юли 2020 година Българска федерация по УШУ проведе семинар по Винг Чун в град Пловдив. Съорганизатор на събитието беше спортен клуб „Ушу – Пловдив“. Семинара се проведе в два модула – теория и практика и съдийстване. Първият модул беше воден от председателя на клуба- домакин, Станислав Багалев, а във втория модул се включи главния съдия на федерацията Галина Василева.

Събитието беше открито от вицепрезидента на родната централа Петър Драгоев.

В семинара взеха участие представители на клубове от София, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Варна.

В първата част на семинара Станислав Багалев представи кратка история на Винг Чун, разсясни основните харакеристики и принципи на стила. В практическата част демонстрира трите форми без оръжие във Винг Чун – Сюнимтау, ЧамКю и БюДжи. След това Багалев обърна внимание на трите форми с уреди и оръжия – Мук Ян Джон (Дървен Манекен), Лук Дим Бун Гуан (Дълга тояга), Баат Чам Доу (Осморежещи ножове). Всички участници в семинара имаха възможност да практикуват, както формите без оръжие, така и упражнения с Дървен манекен, Дълга тояга и Осморежещи ножове.

Във втората част на семинара главен съдия Галина Василева представи изискванията към съдийстването на състезания по Винг Чун. Всички присъстващи съдии оценяваха изпълнения по видео записи от състезания, а в края на семинара беше организирано мини състезание, за да се упражнят уменията им и на живо.