Станислава Дякова, снимка: ДарикНюз

17-годишната Станислава Дякова от Математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ е една от близо 300 ученици, които се включиха като доброволци по време на Световното първенство по ушу за младежи в Бургас през 2016. Представител на едно ново поколение хора, които могат не само да постигат отличия в училище, но и да бъдат отговорни личности към обществото. За нея доброволчеството е изграждащо, а спорта вълнуващо преживяване, което учи на дисциплина.

По инициатива на президента на БФУ – Стефан Колев , генералният спонсор на Националния отбор по ушу  „Бургос Строй“, финансира спортните занимания на доброволците в рамките на една година.  Сред тях е и Станислава. Вече два месеца тя тренира активно ушу и вярва, че може да постигне високи резултати в спорта, а и не само.

Решила да помага като доброволец, защото й се освободило време в графика, който е запълнен с учение и танци. Преди да поеме отговорната задача, първо решила да прочете повече за спорта. Оказало се обаче, че теорията е далеч от вълнуващото преживяване, което й е подарило Световното първенство, а по-късно и ушу като спорт. Прочете повече в ДарикНюз.